Crna hronika

Preminula ambasadorka Ljiljana Tošković

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sa dubokim žaljenjem obavještava da je ambasadorka Crne Gore u Republici Poljskoj Ljiljana Tošković preminula sinoć u Varšavi, nakon kratke i teške bolesti.
Preminula ambasadorka Ljiljana Tošković
Portal AnalitikaIzvor

Svoju profesionalnu diplomatsku karijeru započela je prije više od 30 godina kao savjetnik u Sekretarijatu za međunarodnu naučnu, prosvjetnu-kulturnu i tehničku saradnju.

Tri godine kasnije, diplomatsku karijeru nastavlja kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za inostrane poslove. Obavljala je i funkciju savjetnika u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore od 1992. do 1994.

U Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore je zaposlena od obnavljanja državnosti 2006. a prije Republike Poljske, službovala je u Sjedinjenim Američkim Državama i bila ambasador Crne Gore u Narodnoj Republici Kini, gdje je predanim i profesionalnim radom zastupala interese svoje države i njenih građana.

Dijeleći bol porodice i prijatelja ambasadorke Tošković u ovim teškim trenucima, službenici Ministarstva vanjskih poslova žale za gubitkom koleginice i prijateljice koja je svoj život u potpunosti posvetila diplomatiji i koja je svoje znanje i vještine prenosila na mlađe generacije.

Ministarstvo vanjskih poslova će naknadno obavijestiti o terminu i mjestu održavanja komemorativne sjednice.

Portal Analitika