Društvo

Prihvaćen ugovor sa Javnim servisom

Radna grupa Ministarstva kulture koja je zadužena za ugovor između Vlade i Radio-Televizije Crne Gore prihvatila je integralnu verziju finalnog teksta koju im je uprava Javnog servisa poslala u utorak - potvrđeno je Pobjedi u Direktoratu za medije.
Prihvaćen ugovor sa Javnim servisom
Portal AnalitikaIzvor

Stekli su se uslovi, kako su istakli, da se nakon što ovaj dokument potvrdi i Savjet te medijske kuće, on odmah potom nađe na dnevnom redu Vlade.

Prošlo je više od mjesec dana od kada je na sastanku u Ministarstvu kulture usaglašen ovaj dokument, ali je za Savjet RTCG i upravu te medijske kuće, kako se ispostavilo, opet ostao sporan član 7, koji su još jednom inovirali i uputili ga članovima Savjeta na izjašnjenje.

O inoviranom članu 7 Savjet se izjasnio tek pošto je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u otvorenom pismu zatražio da pošalju Vladi ugovor kako bi taj dokument ušao u proceduru.

- Posljednja integralna verzija teksta, koju smo 13. marta dobili od menadžmenta RTCG, je prihvatljiva i kao takva će se, nakon usvajanja na Savjetu RTCG, naći na dnevnom redu Vlade Crne Gore, u skladu sa procedurom. Time se stvaraju uslovi za potpisivanje ugovora, koncipiranog shodno zakonu, međunarodnim standardima i garancijama nezavisnosti javnog radiodifuznog servisa - rečeno je iz Direktorata za medije.

Od početka februara traje „prepiska“ između Vlade i Javnog servisa i nema razložnog objašnjenja zbog čega Ugovor, koji je od velike važnosti za poslovanje Javnog servisa, još nije potpisan.

Sjednica Savjeta Javnog servisa, prema saznanjima Pobjede, zakazana je za utorak, a na dnevnom redu će se primarno naći finalna verzija ugovora između RTCG i Vlade. Ovaj ugovor već jednom je dobio „zeleno svjetlo“ Savjeta, a jedino je, prema našim saznanjima, Milan Radović bio protiv člana 7. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika