Crna hronika

Rožaje: Rasvijetljene četiri krađe

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje rasvijetlili su četiri krivična djela i to dvije krađe i dvije teške krađa. Tom prilikom nadležnom tužiocu su podnijeti izvještaji o izvršenim krivičnim djelima. Osumnjičeno je pet lica, od kojih četiri lica u vrijeme izvršenja krivičnih djela nisu imala 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorna.  
Rožaje: Rasvijetljene četiri krađe
Portal AnalitikaIzvor

- Naime, službenici OB Rožaje su rasvijetili krivično djelo krađa počinjeno na štetu L.Š. iz Nikšića, a koje su kako se sumnja, počinili H.H. (14) iz Rožaja i K.R. koji u vrijeme izvršenja kriičnog djela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran. Oni su ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinili na način što su, 8.11.2017, iz prenoćišta doo „Wahels“, iz sobe otuđili mobilni telefon marke „Samsung A5“ i 40 eura – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici OB Rožaje su rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 6. decembra 2017. godine, na štetu doo „Wahels“ i došli do saznanja da su navedeno krivično djelo počinili, kako se sumnja, K.R. i D.E. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i nisu krivično odgovorni s obzirom a uzrast. Oni su tom prilikom, kako se sumnja, otuđili dva led televizora marke „Telefunker“.

- Policijski službenici su, rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno, 30. januara 2018, na štetu doo „Wahels“, kojom prilikom je iz ovog prenoćišta otuđen televizor marke „Telefunker”, 240 konvertibilnih maraka i 50 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili K.R. i D.E, koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu navršili 14 godina života i nisu krivično odgovorni. Takođe, rasvijetljeno je i krivično djelo teška krađa počinjeno 26.02.2018 godine na štetu I.M. iz Rožaja, kada je obijen stan i otuđeno 120 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili H.H. (14), K.R. F.I. i A.I, a koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorni – navode iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da mu se podnesu izvještaji o izvršenim krivičnim djelima radi daljeg postupanja.

Portal Analitika