Kultura

ĆETKOVIĆ: Moje slikarstvo se bavi pitanjem čovjeka i opstanka njegovog duhovnog bića

U sklopu Zimske scene Barskog ljetopisa u Dvorcu kralja Nikole u Baru, 15. marta u 19 časova, biće otvorena izložba slika autora Gorana Ćetkovića. Ćetković će se barskoj publici predstaviti najnovijim serijalom slika pod nazivom "Glasovi tišine".
ĆETKOVIĆ: Moje slikarstvo se bavi pitanjem čovjeka i opstanka njegovog duhovnog bića
Portal AnalitikaIzvor

Izložba će biti otvorena za sve posjetioce u narednih mjesec dana.

Ćetković u izjavi za Portal Analitika kaže da se naziv najnovije izložbe vezuje za njegovo stvaralaštvo u posljednjih pet godina.

- Na poziv selektorke likovnog programa Barskog ljetopisa, likovne kritičarke Anastazije Miranović, sam se rado odazvao, imajući u vidu da je Barski ljetopis jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Crnoj Gori. Ono što mi predstavlja zadovoljstvo je činjenica da ću se predstaviti sa najnovijim radovima. Naziv projekta je "Glasovi tišine". Taj naziv se vezuje za moje stvaralaštvo u zadnjih pet godina. Naziv je stari, a slike nove. Kao i uvijek centralni motiv je čovjek i to u formi portreta. "Glasovi tišine" su istovremeno i muk i krik lica... Moje slikarstvo u cjelini se bavi jednim pitanjem, a to je pitanje čovjeka i opstanka njegovog duhovnog bića u današnjem vremenu, u kome ljudske vrijednosti polako nestaju - kazao je Ćetković za Portal Analitika.

goranizlozba

Crnogorski slikar i likovni pedagog, Goran Ćetković, rođen je 1975. godine u Kolašinu. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Zaposlen je u OŠ „Kekec“ u Sutomoru i u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru.

Dobitnik je godišnje nagrade galerije „Spinaker“ na izložbi studenata završne godine, kao i nagrade za slikarstvo ULUCG, „Milunović, Stijović, Lubarda“ za 2016. godinu. Goran je izlagao na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učesnik je velikog broja likovnih kolonija, a imao je i 20 samostalnih izložbi.

Portal Analitika