Fudbal

Neubjedljiva Budućnost bez igre i rezultata

Budućnost 11 utakmica zaredom ne zna za pobjedu! Deset sa novim trenerom Vladimirom Vermezovićem na klupi, koji je došao da probudi “plave” iz letargije. Vermez je na šest prijateljskih utakmica ostvario dva remija i četiri poraza, dok je na četiri prvenstvene utakmice upisao četiri remija.
Neubjedljiva Budućnost bez igre i rezultata
Dnevne novineIzvor

Niko nikada nije imao tako loš niz, a na klupi podgoričke Budućnosti se promijenio “mali milion” trenera.

Popularni “Čika Crni” koji je postao “Mister X” nije uspio da se snađe na početku misije u taboru šampiona države. Razlog je jednostavan: Budućnost nema ni igru, ni rezultat.

Tako su “plavi” od situacije da se nadaju šampionskoj tituli došli do toga da moraju da brane mjesto koje vodi u Evropu. I retorika je naravno promijenjena.

“Kolega i prijatelj Nikola Rakojević je napravio je veliku razliku sa Sutjeskom, ali fudbal je čudna igra i do kraja je sve moguće”, rekao je Vermezović 28. decembra 2017. na predstavljanju kada je Sutjeska imala plus 13, da bi pred 23. kolo i utakmicu sa Rudarom razlika bila 16 bodova…

“Trudićemo se da sačuvamo mjesto koje vodi u evropska takmičenja”.

Razlika između prve Sutjeske i drugoplasirane Budućnost je ostala 16 bodova, ali u četvrtom vezanom remiju (Zeta, Mladost, Grbalj, Rudar) “plavi” nisu ostvarili progres uprkos tome što je ekipi ‘potrebno vrijeme, jer je mlada i u stvaranju’. I sada “plavima” prijete ekipe od trećeg do sedmog mjesta…

Šampion nema igru, tek na momente naprave neki vez, a navijača na stadionu je sve manje. A, upravo je povratak tifoza na podgoričku arenu bio jedan od ciljeva nove Vermezove Budućnosti. Protiv Rudara je bilo najviše 500 gledalaca. Ljubitelji fudbala ne dolaze, jer ne mogu da vide dobar fudbal. A samo to može da ih vrati pod Goricu.

Još jedan cilj su bili mladi talentovani igrači, Vermezović im daje šansu, ali njihov učinak nije pretjerano vidljiv. Kao da se zadovoljavaju samom činjenicom što su na terenu ili na klupi.

Portal Analitika