Politika

Stanić: Novac poreskih obveznika se gubi zbog nesposobnih DPS direktora i šefova

Poslanik Anđušić nastavlja sa uvredama ne na račun SDP-a, nego zdravog razuma. Jer kako drugačije objasniti da predstavnici partije koja je kriva za katastrofalne ekonomske rezulatate u proteklim decenijama, krivce za to stanje vide u svim samo ne u svojoj nesposobnošći, kronizmu i široko rasprostranjenoj korupciji?. Poslije NVO, opozicije, društvenih aktivista, nezavisnih medija ili kritičara vlasti, na red za titulu državnog neprijatelja su stigle i desetine hiljada državnih službenika. I to samo zato što traže svoja prava, koja su im Ustavnom i zakonima zagarantovana, izjavio je portparol SDP-a Mirko Stanić.
Stanić: Novac poreskih obveznika se gubi zbog nesposobnih DPS direktora i šefova
Portal AnalitikaIzvor

"Država u tim situacijama gubi novac poreskih obveznika, ne zbog službenika koji su zakinuti, nego zbog nesposobnih DPS ministara, direktora i šefova koji misle da imaju apsolutnu vlast i da je njihova zadnja, samo zbog partijske knjižice. Najveću štetu po državni budžet, kolega Anđušiću, su napravili nesposobni i korupciji skloni članovi DPS-a i satelitskih partija i ti ugovori poput Limenke, KAP-a ili Telekoma koštaju građane Crne Gore dovoljno da se svake godine izgradi po jedan Kliničko bolnički centar.  To što su DPS dizači ruku u parlamentu jednim svojim neodgovornim glasanjem zaduživali ovu državu za desetine miliona eura će takođe biti predmet pažnje, kad dođe vrijeme za sravnjivanje računa poslije demokratskih promjena koje Crnu Goru očekuju već poslije predsjedničkh izbora", istakao je Stanić u reagovanju na izjavu poslanika DPS- a Mihaila Anđušića koju su mediji prenijeli u petak.

Stanić naglašava da "u DPS-u znaju da nijesu svi uzeli novac, da ne grade svačija djeca hidrocentrale nego samo izabrana i da ne drže plaže bilo čiji kumovi, nego samo određeni".

-I ono što ovih dana utiho pričaju kad navode razloge za gubljenje podrške među građanima Crne Gore će vrlo brzo pričati pred odgovarajućim državnim institucijama, jer je u toj partiji konstatno otvoren konkurs za poziciju "svjedoka saradnika" u brojnim korupcionaškim poslovima kojima ste se bavili protellih godina.  Zato Anđušić kao mladi poslanik treba da digne glas protiv onih koji su oštetili državu za 126 miliona eura u slučaju KAP-a, ili za 10.5 miliona kroz Limenku ili za desetine miliona u Telekomu. A ne da oštricu srdžbe okreće ka radniku koji traži da mu se isplate troškovi za 70 sati prekovremenog, ili za to što nije otišao na odmor po tri godine- zaključio je Stanić.

Portal Analitika