Politika

Tošković: Nastavlja se borba sa Kurtama i Murtama iz devedesetih

Crna Gora je birokratska država,  ali ta birokratija  nije odgovorna i bezlična mašinerija. U pitanju su autokrate koje upravljaju sredstvima za proizvodnju iako nijesu njihovi vlasnici. Zato su i nadrasle državu kojom upravljaju, a posljedica je da se često opravdano tvrdi da je država loš poslodavac, ocijenio je predsjednik podgoričkog odbora Radničke partije Radovan Tošković.
Tošković: Nastavlja se borba sa Kurtama i Murtama iz devedesetih
Portal AnalitikaIzvor

-Kreativna i inovativna rješenja u svkodnevnoj praksi nijesu poželjna zato što remete mir i udobnost birokratske oligarhije. U državi Crnoj Gori više ništa nije ni sram ni blam- razorene su vrijednosti i na tim ruševinama je sve dozvoljeno. Vlast je širom otvorila vrata svim lošim đacima željnih statusa i bogatstva, znanje se degradira, ambicija za školovanje se temeljno obesmišljava, partijska pripadnost je posle višedecenijskog procesa doživjela trijumf nad svakom strukom. Režimski političari su umjetnici nad umjetnicima i sveznalice u svim sferama.  Režim je ukinuo dijalog da bi se kreirala nova virtuelna stvarnost po mjerama njihove propagande koja će biti paravan za događaje i procese koji su zacrtani da se dogode,da bi se pasiviralo javno mnenje i prognalo ono  osnovno pitanje iz kojeg proističu i sloboda i mišljenje. Kad ni zemlja ni voda ni vazduh ne budu naši, kad se sve proda  što može da se proda, onda će moći da se priča koliko god i šta god bez posljedica, jer to više neće imati uticaj ni na šta u neoliberalnom raju- naveo je Tošković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Protiv režima, ističe, treba se boriti kako bi se desila promjena cijelog sistema.

"Ne treba odustajati dok u neslavnu istoriju pošaljemo sve Kurte i Murte iz devedesetih koje u liku sadašnje vlasti uništavaju Crnu Goru. Pred izbore građani ne smiju biti razočarani. Odustajanje od glasanja je poništavanje ideja o demokratiji", zaključio je Tošković.

Portal Analitika