Crna hronika

Disciplinski postupak protiv Miloša Vučinića

Protiv načelnika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Miloša Vučinića pokrenut je disciplinski postupak zbog teškog disciplinskog prestupa, potvrđeno je Pobjedi iz Uprave policije. Ističu da Vučinić nije smijenjen sa funkcije i da će se o tome odlučivati zavisno od ishoda disciplinskog postupka.
Disciplinski postupak protiv Miloša Vučinića
PobjedaIzvor

Pokretanje disciplinskog postupka inicirao je načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević.

Podsjećamo, direktor Uprave policije Slavko Stojanović naložio je Rečeviću hitno utvrđivanje odgovornosti načelnika OB Cetinje Miloša Vučinića zbog nezakonite upotrebe sredstava prinude i neblagovremenog dostavljanja izvještaja o upotrebi sredstava prinude. Nakon uvida u dostavljene spise predmeta, Rečević je istakao da su sredstva prinude zloupotrijebljena.

Vučinić je, kako je tada saopšteno iz policije, sredstva prinude primijenio 20. februara prema M. I. (31) sa Cetinja, koji obezbjeđuje bezbjednosno interesantno lice M. Đ.

Vučinić je prema M. I. primijenio sredstva prinude za vrijeme hapšenja Sava Lipovine, osumnjičenog za pokušaj ubistva na Cetinju.

Iz policije su ranije pojasnili da je Vučinić izdao naređenje M. I. da izađe iz vozila na koja se on oglušio.

-Načelnik Vučinić je nakon toga primijenio fizičku snagu u cilju sprečavanja pružanja otpora i ometanja sprovođenja službene radnje – pojasnili su tada iz policije.

Prilikom upotrebe sredstava prinude M. I. nije zadobio povrede.

Vučinić je bio komandant Posebne jedinice policije, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i šef Centra bezbjednosti Herceg Novi.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika