Zabava

Zvijezda Luka Skajvokera zasijala i u Holivudu

U pratnji dvojice stormtrupera, glumac Mark Hamil iz "Ratova zvijezda" dobio je zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, i prihvatio je s oduševljenjem i poniznošću zbog kojih je omiljen među obožavateljima i četiri decenije nakon prve uloge Luka Skajvokera.
Zvijezda Luka Skajvokera zasijala i u Holivudu
Magazini Izvor

Hamilu (66) su društvo na svečanosti pravili Harrison Ford (Han Solo), reditelj Džordž Lukas i omiljeni robot R2-D2.

"Teško je izraziti svoju zahvalnost, veselje, oduševljenje ovim priznanjem", rekao je Hamil obožavateljima koji su se okupili na šetalištu ispred bioskopa “El Kapitan” u srcu Holivuda.

A do prije samo par godina Hamilova zvijezda jedva je treptala. U sjenci Forda i pokojne Keri Fišer nije uspio da se nametne kao vodeći glumac na velikom ekranu nakon završetka prvog serijala Ratova zvijezda.

Ali oživljavanje Luka Skajvokera u dva nedavna filma "Ratova zvijezda - Sila se budi i Posljednji džedji" pomoglo je Hamilu da se ponovo nađe u centru pažnje.

"Mark Hamil je lik koji se ne može napisati", rekao je Lukas. "Oduševljen je svime što radi i upravo sam to tražio za Luka Skajvokera. Dokazao se."

"Budimo pošteni, da nije bilo genija Džordža Lukasa ne bih ovdje danas stajao", rekao je Hamil. "Promijenio mi je život zauvijek."

"Bilo je ovo fantastično putovanje, puno vam hvala i nek' sila bude sa svakim od vas", poručio je Hamil na kraju.

Foto: Rojters

Portal Analitika