Politika

Pejović se žalio Upravnom sudu

Doskorašnji glavni pregovarač sa EU Aleksandar Andrija Pejović je, kako je ranije najavio, podnio žalbu Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) na osnovu koje je njegov profesionalni angažman na funkcijama ministra evropskih poslova, glavnog pregovarača i ambasadora u Misiji u Briselu ocijenjen kao konflikt interesa.  
Pejović se žalio Upravnom sudu
S,G.
S,G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Pejović je nakon odluke ASK-a sredinom februara  podnio ostavku na navedene funkcije “iz moralnih razloga”, ističući da će se žaliti Upravnom sudu, što je danas i uradio.

„Kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući djelovanje crnogorskih institucija, odlučio sam da postupim na ovaj način kako bih relaksirao Vladu i sebe lično pritiska koji je nastao nakon donošenja odluke Agencije za sprečavanje korupcije od 16. februara. Svakako da ću iskoristiti pravni lijek i svoje pravo potražiti u zakonom propisanom postupku, čvrsto uvjeren da nisam prekršio zakon ni po jednom osnovu koji se navodi u Odluci Agencije. Naglašavam da sam postupao po važećim propisima koje je donijela Vlada čiji sam član, a koji su rađeni po uporednim primjerima u Hrvatskoj i Srbiji, gdje funkcija glavnog pregovarača, takođe, podrazumijeva status ambasadora u Misiji u Briselu“, ranije je saopštio Pejović, naglašavajući da je uvjeren da će u daljem pravnom postupku dokazati nepostojanje konflikta interesa kako bi zaštitio svoj lični  integritet, a time i kredibilnost institucija sistema.

Portal Analitika