Politika

Bojanić čeka opšti stav opozicije

Demokratski front (DF) razgovarao je u četvrtak sa bivšim poslanikom, Mladenom Bojanićem o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi u ime opozicije na izborima zakazanim za 15. april. 
Bojanić čeka opšti stav opozicije
MinaIzvor

Kako Dan saznaje, Bojanić čeka opšti stav u opozicionom bloku o njegovoj eventualnoj kandidaturi. 

Nova srpska deokratija, jedan od konstituenata DF-a, danas će na sjednici predsjedništva raspravljati o opozi cionom kandidatu za predsjed nika. 

Bojanić u četvrtak nije želio da komentariše eventualnu kandidaturu, a u kratkom razgovoru sa novina rom Dana nije ni potvrdio, ni demantovao nezvanična saznanja da će ući u predsjednič ku trku. On smatra da je potrebno sačekati do danas. 

Predstavnici DF-a danas bi trebalo da se sastanu sa ostalim opozicionim kolegama u cilju postizanja dogovora o zajedničkom nastupu na predsjedničkim izborima.

Osim Demokrata, Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa, Građanskog pokreta URA, na sastanak će biti pozvani i predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) i Ujedinjene Crne Gore, iako su te stranke već istakle Draginju Vuksanović i Gorana Danilovića kao svoje kandidate. 

Podsjetimo, Portal Analitika je objavila da je Bojanić mogući zajednički kandidat opozicije kao mjera komromisa DF-a i građanske opozicije.

Portal Analitika