Crna hronika

Dobrović sluti ko stoji iza napada

Advokat Čedomir Dobrović kazao je za Pobjedu da pretpostavlja ko stoji iza pokušaja paljenja njegovog automobila u garaži zgrade na Trgu Vektre. Automobil ,,mercedes“ zapaljen je u četvrtak poslije ponoći, a vatra je uništila zadnji dio vozila.
Dobrović sluti ko stoji iza napada
PobjedaIzvor

Dobrović navodi da je još u oktobru prošle godine prijavio policiji incident koji je imao sa strankama suprotne strane klijenata koje zastupa u više imovinskih postup a k a pred osnovnim sudovima u Podgorici i Kotoru.

- Mislim da je to nastavak incidenta koji sam imao u oktobru. Moja saznanja o sumnjama i mogućim motivima saopštio sam osnovnoj državnoj tužiteljki Ani Radović – kazao je advokat Dobrović.

 ISTRAGA

On je kazao da se sve dogodilo sat nakon ponoći i da ga je o paljenju njegovog automobila obavijestila policija. - Do požara većih razmjera koji je mogao zahvatiti i ostala vozila u garaži nije došlo zahvaljujući radniku obezbjeđenja garaže hotela ,,Premijer“ i policajcu koji obezbjeđuje objekte Uprave za imovinu. Oni su ručno ugasili požar i spriječili da vatra zahvati cijeli automobil i potpuno ga uništi.

Izgorio je zadnji dio automobila – ispričao je advokat Dobrović. On navodi da je prilikom dolaska u garažu zatekao policajce koji su u prisustvu vještaka iz Forenzičkog centra obavili uviđaj. Povodom ovog incidenta oglasio se predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović koji je naveo da ovaj događaj ukazuje na nasilje kojima su izloženi advokati. On je podsjetio da je prije deset dana zapaljen automobil i advokata Velibora Markovića.

OSUDA

- Posljednji incident je još jedan u nizu ataka na advokate, što je stvorilo situaciju koju crnogorski advokati ocjenjuju nepodnošljivom. Ovakvi događaji, koji se ponavljaju, su još jedna potvrda pritisaka kojima su advokati svakodnevno izloženi od strane nasilnih pojedinaca, pa još jednom zahtijevamo da u što kraćem roku nadležni državni organi rasvijetle ovaj i sve druge napade na advokate - kazao je Begović.

 Crnogorski advokati su ubijeđeni, dodaje on, da je obaveza državnih organa da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mjere i radnje kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoju bezbjednost, nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost na najbolji način.

- Apelujemo na nadležne državne organe da se na najozbiljniji način posvete ovom problemu, a crnogorski advokati će svakako i sami potražiti primjerenu reakciju u zaštiti lične bezbjednosti i temeljnih principa advokatske profesije - zaključuje Begović

Portal Analitika