Crna hronika

Novo paljenje vozila stvara nepodnošljivu situaciju za advokate

Advokatska komora Crne Gore oštro je pretestovala zbog paljenja automobila podgoričkog advokata Čeda Dobrovića.
Novo paljenje vozila stvara nepodnošljivu situaciju za advokate
Portal AnalitikaIzvor

- Ovaj protest je utoliko oštriji što nije prošlo ni desetak dana od kada je našem kolegi Veliboru Markoviću zapaljeno vozilo. Nažalost, na isti način je 7. marta u podzemnoj garaži zgrade u kojoj stanuje, u noćnim satima, kukavički zapaljeno vozilo našem kolegi advokatu Čedu Dobroviću. Radi se o još jednom u nizu ataka na advokate, što je stvorilo situaciju koju crnogorski advokati ocjenjuju nepodnošljivom – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Ovakvi događaji su, prema njegovim riječima, još jedna potvrda pritisaka kojima su advokati gotovo svakodnevno izloženi.

- Još jednom zahtijevamo da u što kraćem roku nadležni državni organi rasvijetle ovaj i sve druge napada ne advokate. Crnogorski advokati su ubijeđeni da je obaveza državnih organa da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mjere i radnje, kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoju bezbjednost nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost na najbolji mogući način -  ističe Begović i poručuje da će advokati svakako i sami potražiti primjerenu reakciju u cilju zaštite lične bezbjednosti i temljnih principa advokatske profesije.

Portal Analitika