Podgorica

Glavni grad vraća državi zemljište ispod CNP-a

Glavni grad državi će vratiti, bez naknade, zemlju ispod Crnogorskog narodnog pozorišta kako bi se izvršilo brisanje jednog tereta koje pozorište ima u listu nepokretnosti, piše Dan. CNP-u ostaje teret “prekoračenje dozvole za površinu od 720 kvadrata”
Glavni grad vraća državi zemljište ispod CNP-a
Dan Izvor

Vladina odluka da Glavni grad državi vrati na raspolaganje, bez naknade, zemlju ispod Crnogorskog narodnog pozorišta kako bi se izvršilo brisanje tereta koje CNP ima u listu nepokretnosti, pretočena je u skupštinsku odluku o kojoj će konačnu riječ dati odbornici na sjednici Skupštine Glavnog grada 16. marta.

U listu nepokretnosti upisani su tereti “da nema dokaza za površinu od 2.626 kvadrata u korist Glavnog grada” i “prekoračenje dozvole za površinu od 720 kvadrata”.

Skupštinskom odlukom je precizirano da će biti izvršena promjena upisa kod nadležnog organa uprave, na način što će se iz “G” lista nepokretnosti brisati teret “nema dokaza za površinu od 2.626 kvadrata u korist Glavnog grada”.

Teret “prekoračenje dozvole za površinu od 720 kvadrata” ostaje što znači da će CNP morati da legalizuje nelegalne kvadrate u skladu sa novim zakonom da ne bi, ako zakon bude isti za sve, plaćali visoke penale i na kraju bili srušeni!

U odluci je naznačeno da se Ministarstvo finansija, u ime Vlade, obratilo Glavnom gradu tražeći da im Glavni grad vrati pravo raspolaganja na katastarskoj parceli broj 3914, površine 2.626 kvadrata, upisanoj u list nepokretnosti broj 654 KO Podgorica II, radi ostvarenja javnog interesa u kulturi – obavljanja djelatnosti kulture.

Portal Analitika