Crna hronika

Ljekarku terete za nesavjesno liječenje

Advokat Ratko Pantović smatra da je optužnica protiv njegove branjenice ljekarke Jane Bovan (32), koja se tereti za nesavjesno liječenje pokojnog Sava Kovačevića, potvrđena suprotno zakonu jer je zasnovana na pretpostavkama, a ne na dokazima.
Ljekarku terete za nesavjesno liječenje
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima optužnice koju zastupa tužilac Žarko Pajković, Bovan je kao dežurni ljekar 9. septembra 2014. godine u Hitnoj medicinskoj pomoći u Budvi prema pokojnom Savu Kovačeviću “primijenila nepodoban način liječenja, propisujući mu terapiju za alkoholisano stanje i previdjela da je stanje u kojem je doveden pacijent mogao biti i rezultat moždanog udara.

“Nakon primljene terapije Kovačević je otpušten iz Hitne medicinske pomoći u Budvi i nijesu preduzete sve potrebne radnje u dijelu dijagnostike, usljed kojih propusta je nastupilo pogoršanje stanja Kovačevića, koji je nedugo zatim preminuo”, navodi se u optužnici.

Sava Kovačevića je nakon otpusta iz Hitne pomoći brat Milorad Kovačević, umjesto u kući, držao u gepeku pikapa sedam sati.

S druge strane, advokat Pantović smatra da u postupanju Jane Bovan prema sada pokojnom Savu Kovačeviću nema elemenata bića krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, a što će, kako je naveo, nada se i dokazati.

“Nadam se da ćemo u postupku dokazati da moja branjenica nije učinila krivično djelo koje joj je stavljeno na teret. Najčudnije je što nije utvrđeno kad je nastala hemoragija, a moja branjenica optužena je za nesavjesno liječenje. U postupku ću predložiti rekonstrukciju događaja”, kazao je za Pobjedu advokat Pantović.

Portal Analitika