Politika

Snažna podrška Bugarske evropskom putu Crne Gore

Bugarska je, u ovom trenutku, jedna od najznačajnijih političkih adresa za Crnu Goru, imajući u vidu aktuelno bugarsko predsjedavanje Savjetu Evropske unije, zajednička je ocjena predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i predsjednice Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske Džeme Grozdanove.
Snažna podrška Bugarske evropskom putu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske Džema Grozdanova, kao i članovi Odbora kojim predsjedava, bili su saglasni u ocjeni da je Crna Gora apsolutni lider u regionu po pitanju procesa pristupanja Evropskoj uniji. Grozdanova je izrazila podršku principu regate, cijeneći da su za brz napredak ka Evropskoj uniji najznačajniji vladavina prava i dobrosusjedski odnosi, kao i pregovaračka poglavlja 23 i 24.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić iskazao je zadovoljstvo inteziviranjem parlamentarne saradnje Crne Gore i Bugarske u proteklom periodu i izrazio zahvalnost na konkretnoj podršci koju Bugarska pruža našoj državi u procesu evropske integracije.

U cilju jačanja parlamentarnih odnosa i konkretizacije saradnje radnih tijela parlamenata Crne Gore i Bugarske, Grozdanova je pozvala Odbor za međunarodne odnose i iseljenike u uzvratnu posjetu.

Pored predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, sastanku su prisustvovali i članovi: dr Halil Duković, dr Dragutin Papović i mr Ervin Ibrahimović. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Bugarske u Crnoj Gori NJ. E. Mladen Červenjakov.

Delegacija Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske, koju pored predsjednice Grozdanove čine zamjenica predsjednice Odbora Polina Čankova-Hristova i članovi Odbora Dimitar Glavčev i Petar Vitanov, boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore.

Portal Analitika