Politika

DPS: Poslanik DF-a priznao da su namjerno izazvali incident u Skupštini

„Koliko i kako lideri Demokratskog fronta obmanjuju javnost i vrše pritisak svim sredstvima na državne institucije, najbolje svjedoči primjer sa jučerašnjeg suđenja optuženima za nasilničko ponašanje u Skupštini Crne Gore, poslanicima DF-a Marini Jočić, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću. Osim što su iskoristili i ovu priliku da od sudnice naprave poligon za politikantsko jeftino profitiranje, vrijeđajući sudije i tužioce, u ime svih njih upravo je Milutin Đukanović priznao da je sve što govore – čista farsa“, saopštili su iz DPS-a. Njihovo saopštenje Portal Analitika prenosi integralno:
DPS: Poslanik DF-a priznao da su namjerno izazvali incident u Skupštini
Portal AnalitikaIzvor

„Naime, dok su u sudnici tvrdili da su „emotivno“ reagovali na oduzimanje poslaničkog imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, Đukanović je novinarima priznao da je napad na poslanike DPS-a bio planiran i organizovan, baš kao što je pred sudijom kazao poslanik DPS Miodrag Vuković. Milutin Đukanović je novinarima ispred suda kazao: “Mi ne bježimo od toga, uradili smo to potpuno svjesno i sračunato...“, čime je jasno pokazao da poslanici DF-a nekoga lažu – ili sud ili građane Crne Gore.

Kako na ovom, tako i na suđenju za pokušaj terorizma i svim ostalim suđenjima, lideri DF-a se služe svim sredstvima ne da odbrane sebe, već da pokušaju da uruše institucije države Crne Gore. Bilo da je riječ o lažima, uvredama, protivzakonitim radnjama ili protivljenju odlukama nadležnih organa, lideri DF-a pokazuju da još nijesu odustali od krajnjeg cilja koji su imali i 16. oktobra 2016. godine, samo što danas pokušavaju da ga postignu drugim sredstvima.

Zato očekujemo od svih državnih institucija, nezavisno od toga kojoj grani vlasti pripadaju, da profesionalno i nezavisno obavljaju svoje poslove do kraja, ne podliježući bilo kakvoj vrsti pritisaka, posebno ne političkim pritiscima bilo koje partije“, zaključili su iz DPS-a.

 

Portal Analitika