Politika

DF: Postigli smo dogovor da Jovićević odustane od kandidature

Predsjedništvo DF - a je saopštilo „da je zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti, postiglo dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika Crne Gore“. Saopštenje DF-a prenosimo integralno:
DF: Postigli smo dogovor da Jovićević odustane od kandidature
Portal AnalitikaIzvor

„Na ovaj način smo još jednom demonstrirali odgovornost koju danas takođe treba da pokažu svi relevantni opozicioni subjekti, i da lične i partijske interese podrede većini građana Crne Gore koji traže smjenu vlasti, a nastupajući predsjednički izbori predstavljaju pravu priliku za to. Javnosti je poznato da Demokratski front nije predlagao stranačkog kandidata, i još od marta 2017. godine smo ostatku opozicije predložili kandidovanje nestranačke ličnosti koja može objediniti sve opozicione strukture. Iako smo najjači opozicioni politički faktor, sličnu širinu smo pokazali i kada smo nakon održanih parlamentarnih izbora 2016 obećali manjinsku podršku vladi koju bi formirale manjinske partije sa ostatkom opozicije. Građani su nam to izuzezno cijenili i zato smo uspjeli da sačuvamo snagu i nastavimo sa predlozima i politikom koja je interesu svih građana Crne Gore.

Imajući u vidu sve nabrojane činjenice i naš dokazani opozicioni kredibilitet, pozivamo sve kolege iz opozicije koji su najavili kandidature, da odustanu od tog gubitničkog nauma, i da se dogovorimo oko jedne nestranačke ličnosti koja će biti sigurni pobjednik na predsjedničkim izborima. Veoma je važno potencirati činjenicu da se i u ovom trenutku opozicija ne nalazi u vremenskom škripcu, jer ni naš politički protivnik DPS još nije izašao sa svojim predsjedničkim kandidatom i očekuje našu reakciju“, zaključili su iz DF-a.

Portal Analitika