Politika

Front danas predstavlja kandidata

Predsjedništvo Demokratskog fronta danas će objelodaniti ime svog predsjedničkog kandidata, saznaje Pobjeda. Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, razgovori sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Andrijom Jovićevićem su u završnoj fazi i postoji velika vjerovatnoća da on prihvati kandidaturu.
Front danas predstavlja kandidata
PobjedaIzvor

- Predsjedništvo DF-a će danas donijeti odluku o kandidatu, a nakon sjednice je predviđena konferencija za novinare. Postoji nekoliko opcija, ali najrealnija je da Jovićević bude naš kandidat, rekao je izvor Pobjede.

Andriju Jovićevića su lideri Demokratskog fronta predlagali i na zajedničkom sastanku lidera opozicije, kada je definitivno propala ideja o jedinstvenom opozicionom kandidatu.

Andrija Jovićević na političku scenu Crne Gore dolazi krajem 2001. godine kada je na prijedlog premijera Mila Đukanovića izabran za ministra unutrašnjih poslova. Imenovanje Jovićevića je izazvalo iznenađenje, jer je do tada bio nepoznat široj političkoj javnosti u Crnoj Gori. Sredinom 2003. biva smijenjen sa tog mjesta zbog „afere S. Č.“, odnosno vlastite uloge.

Vladina komisija iz 2004. godine zaključila je da je Andrija Jovićević, sa svojim najbližim saradnicima, davao podstrek za vođenje ove afere, sa motivom koji najviše liči na karijerizam i političke ambicije.

U februaru 2006, u jeku referendumske kampanje za povratak nezavisnosti Crne Gore, Andrija Jovićević je pokušao da se vrati u politički život Crne Gore - pojavio se kao jedan od aktivnih učesnika političkog bloka koji je bio protiv projekta nezavisnosti.

Bio je dio „alternativne četvorke“, koju su osim njega činili Predrag Bulatović, Nebojša Medojević i Miodrag Lekić i koja se otvoreno protivila organizaciji crnogorskog referenduma, ukazujući da ne postoje uslovi za demokratsko izjašnjavanje crnogorskih građana.

Portal Analitika