Region

Krivične prijave protiv generala Dikovića i Petrovića

Vojni sindikat Srbije podnio je krivične prijave protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku VS Đokice Petrovića.
Krivične prijave protiv generala Dikovića i Petrovića
Portal AnalitikaIzvor

Oni su, kako navodi sindikat u saopštenju, zlostavljali potčinjenog i mlađeg pripadnika vojske.

Vojni sindikat Srbije je naveo da je jedan od prijavljenih u periodu od godinu dana konstantno fizički zlostavljao oko 2.000 potčinjenih, tako što im je naredio da nose zaštitne maske neprekidno i do 90 minuta, bez obzira da li se nalaze u kancelarijama, ili na otvorenom prostoru. 

Prema navodima u saopštenju, Vojni sindikat Srbije u potpunosti će odgovoriti svojoj zakonskoj obavezi i "staviti se u zaštitu pripadnika VS koje zastupa kao reprezentativni sindikat, bez obzira na pritiske koje tužilaštva trpe da po tim prijavama, ne postupaju, ili da ih neosnovano i nezakonito odbacuju, što je do sada bio slučaj". 

"Svaku anomaliju u radu koju primijetimo procesuiraćemo u skladu sa zakonom i javno objelodaniti u cilju zaštite svojih članova i svih zaposlenih u Ministarstvu odbrane, kao što je to nedavno bilo u slučaju 'kapetan'", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika