Crna hronika

Majka će izanalizirati odluku suda

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, ima tri dana da podnese žalbu na današnju odluku Osnovnog suda.
Majka će izanalizirati odluku suda
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Osnovnog suda, Zoran Radović, odbio je zahtjev Kneževića za odlaganje zatvorske kazne do završteka predsjedničkih izbora. Knežević je dužan da se nakon ovog rješenja odmah javi referentu radi upućivanja na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog napada na policajca ispred Skupštine 17. oktobra 2015. godine.

Predsjednik DNP-a ima pravo žalbe na odluku Osnovnog suda.

- Kao što sam najavljivao, treba da napravim pravnu analizu sa svojom majkom, koja još nije vidjela rješenja Osnovnog suda, zatim sa Predsjedništvom DF-a, a onda će javnost vrlo brzo imati odgovor - kazao je Knežević novinarima ispred Osnovnog suda, gdje je nastavljeno suđenje poslanicima DF za nasilničko ponašanje u holu Skupštine.

Odluku o njegovoj žalbi donosi predsjednik Višeg suda.

- Ta žalba Višem sudu trebalo bi da se uputi onima koji su potvrdili optužnicu za lažni državni udar, koji su potvrdili optužnicu za pranje novca, koji su, u krajnjem, dozvolili Saši Sinđeliću da napusti Crnu Goru i time potvrdili status svjedoka saradnika. Imajuči u vidu sve te okolnosti, moja majka će vrlo brižljivo izanalizirati ovo rješenje Osnovnog suda i nakon toga ćemo s Predsjedništvom DF-a poslati janu poruku koji su naši dalji potezi - poručio je Knežević.

Portal Analitika