Region

Uhapšen ljekar sa VMA

Ljekar na službi u Vojnomedicinskoj akademiji, potpukovnik B. R. uhapšen je zbog sumnje da je duže vrijeme zloupotrebljavao svoj službeni položaj.
Uhapšen ljekar sa VMA
Portal AnalitikaIzvor

On je uhapšen u zajedničkoj akciji Vojnobezbjednosne agencije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i Vojne policije.

"Nakon višemjesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, današnjom akcijom obuhvaćeno je više lica, a osumnjičenom B.R. je određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se precizira, B. R. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. stav 3. Krivičnog zakonika.

Dalji postupak protiv osumnjičenog vodiće novoformirano Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo da je na Vojnomedicinskoj akademiji započela zajednička akcija na suzbijanju korupcije.

Portal Analitika