Crna hronika

Vuković na suđenju: Sve je bilo isplanirano

Incident u holu Skupštine u februaru minule godine, nakon skidanja imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu kneževiću, organizovan je i planiran sa jasno podijeljenim ulogama - kazao je poslanik DPS-a Miodrag Vuković na današnjem ročištu.
Vuković na suđenju: Sve je bilo isplanirano
Portal AnalitikaIzvor

Vuković je danas u Osnovnom sudu kao svjedok štećeni naveo da je i više nego siguran da je sve bilo planirano, te da ovo nije prvi incident i da ne može postojati toliko slučajnosti. On je na pitanje tužiteljke obrazložio da je razlog takvog ponašanja politička tjeskoba te partije.

''Teško mi je da se prisjetim na te ružne scene. Doživio sam nešto što nisam očekivao da ću doživjeti. Po završenoj sjednici Parlamenta, Knežević se zaletio prema meni, nisam mu dao povoda za to. Unio mi se u lice sa desne strane i rekao ''ološu''. Vrijeđao me na osnovu toga što sam lošeg zdravlja'', kazao je Vuković.

On je na današnjem ročištu iznio da je u tada u Skupštini vidio i nekoliko poslanika Fronta, Branka Radulovića, Milutina Đukanovića, Marinu Jolić. 

Tokom suđenja pušten je i video incidenta iz Skupštine. Podsjetimo, protiv četiri poslanika DF-a, Marine Jočić, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića i Branka Radulovića pokrenut je krivični postupak. Optuženima je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Portal Analitika