Zabava

Slavna glumica u 86. godini zasijenila sve na dodjeli Oskara

Portorikanska glumica i pjevačica Rita Moreno (86) pojavila se na 90. ceremoniji dodjela Oskara u haljini koju je, vjerovali ili ne, nosila još davne 1962. godine.
Slavna glumica u 86. godini zasijenila sve na dodjeli Oskara
Kurir/B92Izvor

Naime, Rita je u istoj haljini bila prije 56 godina na sceni "Kodak teatra" kada je dobila Oskara za najbolju sporednu glumicu.

Ona je odlučila da se i sada pojavi u istom stajlingu, a izgledala je glamuroznija nego ikad.

Haljina je izrađena na Filipinima i to je sve što je glumica otkrila o njoj. Jedina promjena na njoj u odnosu na davnu godinu kada je blistala u ostvarenju "Vest sajd Stori" je gornji dio koji je sinoć otkrio puno više kože nego ranije.

Haljinu je ovoga puta upotpunila sa mnogo više detalja. Velike zlatne cvjetove na haljini iskombinovala je s minđušama u obliku cvijeća i raskošnom zlatnom ogrlicom i svemu je dodala i crnu traku za kosu i duge crne rukavice koje su kombinaciji osigurale dozu drame i glamura.

dxezbpeuqai7rxe

Inače haljina je izrađena od tradicionalnog materijala od koga se pravi japanski kimono.

"Ova haljina je sve vrijeme visila u mom ormanu. Mislila sam da je uništena, ali sam se baš iznenadila kada sam je ugledala u nepromijenjenom izdanju. Odmah sam poželjela da je obučem. Samo sam se malo poigrala sa detaljima", rekla je Moreno za CNN.

 

Portal Analitika