Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin, sumnjiči se za tri krivična djela

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili tri krivična djela i to krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. Policijski sužbenici su tom prilikom lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice - saopšteno je iz Uprave policije.
Uhapšen Podgoričanin, sumnjiči se za tri krivična djela
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, službenici CB Podgorica su, 03.03.2018. godine, lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. O.Đ. je krivično djelo krađa počinio na način što je, kako se sumnja, 01.03.2018. godine oko 21,40 časova, došao u sportsku kladionicu „Volkano“ u ulici Moskovska, i od zaposlene zahtijevao da mu preda pazar. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 180 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu'', navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, sumnja se da je druga dva krivična djela izvršio dan ranije.

''Nadalje, on je krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu marketa „Lida“ u Bulevaru Pera Ćetkovića, počinio, sumnja se, na način što je, 02.03.2018. godine oko 07,15 časova, uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar što je ona odbila a osumnjičeni O.Đ. se udaljio u nepoznatom pravcu. Krivično djelo razbojništvo na štetu market „Vip“ u ulici Svetozara Markovića, O.Đ. je kako se sumnja počinio, 02.03.2018. godine oko 07,50 časova, na način što je u objekat ušao maskiran i uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar, što je ona i učinila. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 50 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu'', ističe se u saopštenju.

Prema daljim navodima, ova krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o mogućem izvršiocu što je rezultiralo i lišenjem slobode osumnjičenog O.Đ. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se O.Đ. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. 

Portal Analitika