Politika

Radunović: Sinđelić napustio Crnu Goru, viđen u Smederevu

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović, kazao je danas da je svjedok saradnik u procesu za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016, Saša Sinđelić, napustio Crnu Goru, te da je viđen u Smederevu, u Srbiji. On je dodao da DF nema informaciju da li se Sinđelić vratio u Crnu Goru i da li ima namjeru da se vrati.
Radunović: Sinđelić napustio Crnu Goru, viđen u Smederevu
Portal AnalitikaIzvor

Radunović smatra da je ovo svojevrstan skandal, jer će Sinđelić odlaskom u Srbiju izbjeći izručenje Hrvatskoj zbog ubistva, zato što Srbija ne isporučuje svoje državljane.

“Apsolutno niko u Srbiji, poslije svih ovih događaja, ne može da kaže da na graničnom prelazu nije znao ko je Sinđelić. Ovo je najbolji dokaz – za one kojima je bio potreban – da je sve (u slučaju 'državni udar' prim. nov) bilo dogovoreno i da je Sinđelić nakon završenog posla pušten da pobjegne iz Crne Gore”, saopštio je Radunović na konferenciji za medije.

On je naveo da očekuje da vidi kako će državni tužilac objasniti odlazak Sinđelića.

“Prije dva dana je pokušano da se iscenira da je predsjednik najveće opozicione parlamentarne stranke Andrija Mandić pokušao da pobjegao iz Crne Gore – sve da bi navodno izbjegao obračun s Milivojem Katnićem u sudnici – a s druge strane imamo slučaj pravosnažno presuđenog ubice kojeg očekuje 21 godina kazne zatvora, a koji je pušten da ode iz Crne Gore”, istakao je on.

Medojević: Međunarodni skandal

Lider Pokreta za promjene (PzP) i poslanik DF-a Nebojša Medojević, kazao je da je odlazak Sinđelića iz Crne Gore ozbiljan međunarodni skandal.

“Vidjećemo kako će reagovati Brisel i Zagreb. Sinđelić je saradnik bezbjednosnih službi, i očigledno je da se radi o osobi za specijalne operacije. Čuli smo tokom svjedočenja Mirka Velimirovića da je Sinđelić po Srbiji najvjerovatnije vožen vozilom Bezbjednosno-informativne agencije, što je još jedan dokaz da je ovdje riječ o montaži”, kazao je Medojević.

On smatra da ovaj slučaj pokazuje da se Specijalno državno tužilaštvo bavi isključivo progonom DF-a.

“Ako postoji mogućnost da Katnić ovako zloupotrebljava Ustav i zakone, i prikriva bjegunca, onda se treba zapitati gdje je danas Crne Gora”, zaključio je Medojević.

 

Portal Analitika