Fudbal

Rednap: Čelsijeva igra je zločin protiv fudbala

Taktika Antonija Kontea i Čelsija na gostovanju kod Mančester Sitija razočarala je fudbalsku javnost u Engleskoj.
Rednap: Čelsijeva igra je zločin protiv fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampion je igrao potpuni "bunker" na Etihadu u nedjelju popodne, pa je poražen samo sa 1:0, iako je Siti zaslužio mnogo ubjedljiviji trijumf.

"Građani" su imali 13 šuteva, 902 tačna dodavanja, 71% vremena posjed lopte, a Čelsi bez klasičnog napadača tek tri udarca, nijedan u okvir gola, uz apsolutnu nemoć na terenu.

Dok je Geri Nevil za Skaj Sports rekao da je takva igra Čelsija potpuno neprihvatljiva i da se njegovi fudbaleri manekenišu, još oštriji je bio Džejmi Rednap. 

"Ovo je bio anti-fudbal, ovo što su oni uradili je bio zločin nad fudbalom. Čelsi je trebalo da preda meč prije nego što je počeo", rekao je bivši štoper Liverpula. 

Menadžer Čelsija Antonio Konte je na ove kritike odgovorio izjavom da "nije lud da se kao Arsenal 'otvori' protiv Sitija i izgubi 3:0 ili 4:0". 

Čelsi je poražen četvrti put u posljednjih pet kola, pa je peti u Premijer ligi sa čak 35 bodova manje od lidera Sitija. "Plavci" su devet kola prije kraja sezone i dalje u igri za plasman u Ligu šampiona, zaostaje pet bodova za četvrtoplasiranim Totenhemom.

Portal Analitika