Politika

Osnovni sud odbio Kneževićev zahtjev za odlaganje pritvora

Podgorički Osnovni sud odbio je danas zahtjev za odlaganje pritvora funkcioneru Demokratskog fronta (DFMilanu Kneževiću, saopšteno je našem portalu iz DF-a.
Osnovni sud odbio Kneževićev zahtjev za odlaganje pritvora
Portal AnalitikaIzvor

"Osuđeni je dužan da se nakon eventualne pravosnažnosti ovog rješenja odmah javi referentu za izvršenje krivičnih sankcija ovog suda, radi upućivanja na izdržavanje predmetne kazne zatvora", saopšteno je iz Osnovnog suda.

Knežević je, podsjetimo, osuđen na kaznu zatvora od četiri mjeseca zbog napada na policajca ispred Skupštine 17. oktobra 2015. On je bio dužan da se danas javi u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali je sud zastao sa izvršenjem rješenja dok vještak medicinske struke ne dostavi nalaz o njegovoj medicinskoj dokumentaciji.

Kao razlog za odlaganje navedene su i političke aktivnosti vezane za predstojeće izbore.

"Prekidom ovih započetih aktivnosti došlo bi do direktong miješanja pravosudnih institucija u politčke poroicese koji su pred nama i istovremeno bi se nanijela šteta našem opozicionom savezu kroz favorizovanje političkog subjekta iz vlasti. Naravno osim političke prekidom navedenih aktivnosti posljedično bi nastala i znatna materijana štetra za cijeli koalicioni savez DF", piše u zahtjevu koji je sudu predala Kneževićeva advokatica Andrijana Razić.

Međutim vještak je dao negativno mišljenje, odnosno da je Knežević sposoban da izdržava kaznu zatvora u Spužu.

Kneževiću je naređeno da se 5. marta javi na izdržavanje kazne. Podsjetimo zahtjev za pomilovanje Milana Kneževića koji je poslat predsjedniku Crne Gore, Filipu Vujanoviću, proslijeđen je Ministarstvu pravde.

 

 

 

Portal Analitika