Kultura

Najbolji film „Oblik vode“, Giljermo del Toro i Geri Oldman konačno oskarovci

Film "Oblik vode" imao je ukupno 13 nominacija. Osvojio je 4 Oskara; za najbolju scenografiju, najbolju režiju, najbolju originalnu muziku i na kraju - za najbolji film. 
Najbolji film „Oblik vode“, Giljermo del Toro i Geri Oldman konačno oskarovci
Portal AnalitikaIzvor

Meksički reditelj Giljermo del Toro najveći pobjednik 90. dodjele Oskara. Njegovo ostvarenje „Oblik vode“ proglašeno najboljim filmom, a takođe je dobio i statuetu za režiju.

oskar3

Oskarom u svojoj vitrini konačno može da se pohvali Geri Oldman za ulogu u filmu „Najmračniji čas“.

Za glumu u „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, Frensis Makdormand proglašena najboljom glavnom glumicom.

Ovo joj je drugi Oskar, a prvog je dobila za ostvarenje Fargo.

Legendarni Kristofer Voken proglasio je pobjednika za najbolju originalnu muziku, koju je komponovao Alensandr Depla za Oblik vode. Najbolja originalna pjesma je Remember me iz animiranog „Piksarovog“ ostvarenja Koko.

Poslije 14 nominacija, Rodžer Dikins konačno je osvojio prvog Oskara za najbolju fotografiju u filmu Blejd raner 2049.

Najbolja sporedna glumica je Alison Dženi koja je opravdala očekivanja i osvojila svog prvog Oskara za ulogu u filmu Ja, Tonja.

Najbolji strani film je čileansko ostvarenje Fantastična žena, čiji se režiser Sebastijan Lelio, podižući Oskara, zahvalio Akademiji.

Domaćin 90. dodjele Oskara bio je, kao i prošle godine, popularni televizijski voditelj Džimi Kimel, koji je na samom početku ceremonije obećao da se neće ponoviti kiks sa prošlogodišnje dodjele Oskara i filmom "La La Land".

oskar2

Dodijela Oskara, koja je trebalo da pomogne u prevazilaženju prošlogodišnjih seksualnih skandala i padu Harvija Vajnstina, jednog od najmoćnijih ljudi Holivuda, održana je 90. put, a u Dolbi teatru u Los Anđelesu okupila su se najveća imena filmske industrije.

 

Portal Analitika