Politika

Mandić i ranije ilegalno prelazio granicu Crne Gore?

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i ranije je ilegalno napuštao Crnu Goru, istim putem kao i prije nekoliko dana, saznaju Dnevne novine iz više izvora iz DF-a.
Mandić i ranije ilegalno prelazio granicu Crne Gore?
Dnevne novineIzvor

Prema saznanjima ovog lista, Andrija Mandić je prije dva i po mjeseca takođe ilegalno otišao u Srbiju gdje se sastajao sa nekim ljudima, o čemu je obavijestio i neke članove Predsjedništva Demokratskog fronta. Posljednji put, kada je uhapšen u prijepoljskoj opštini, Mandić nije računao na snijeg i na to da će njegov ilegalni prelazak granice trajati dugo.

Podsjećamo, Andrija Mandić priveden je sa još nekoliko osoba jer je pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. Mandić je bio u Pljevljima gdje je prisustvovao promociji knjige “Život i stradanje paroha kosaničkog Božidara Ćosovića”. Zajedno sa njim priveden je i Milan Lekić, bivši direktor Vodovoda u Pljevljima. Iz Nova srpske demokratije su odmah poručili da se ne radi o bjekstvu. Na drugoj strani, i sam Mandić je rekao da mu ne pada na pamet da bježi iz Crne Gore..

Prema saznanjima Dnevnih novina, Specijalno državno tužilaštvo danas će inicirati da vijeće Višeg suda u Podgorici, kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša, Andriji Mandiću odredi pritvor do kraja suđenja za pokušaj terorizma, nakon što je u četvrtak veče pokušao da pobjegne, ilegalno prešavši granicu Crne Gore sa Srbijom.

 

Portal Analitika