Abiznis

Otklonjen kvar izazvan nevremenom na regionalnom vodovodnom sistemu

Kvar izazvan nevremenom na regionalnom vodovodnom sistemu brzo i efikasno je otklonjen, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.
Otklonjen kvar izazvan nevremenom na regionalnom vodovodnom sistemu
Portal AnalitikaIzvor

"U nedelju 4. marta u 00:15 časova, dežurna služba JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je zahvaljujući SCADA sistemu registrovala kvar na cjevovodu u Bečićkoj plaži, nakon čega je daljinskim upravljanjem automatski obustavljen transport vode na spornoj dionici regionalnog vodovodnog sistema", piše u saopštenju.

Tehnička služba Regionalnog vodovoda je obilaskom terena identifikovala tačnu lokaciju kvara i utvrdila da je uzrok izazvan pomjeranjem cjevovoda koji se nalazi na plaži zbog slabe nosivosti terena i izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, što je uzrokovalo naprsnuće spojnice na cjevovodu 700 mm.

"Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške u cilju hitne realizacije aktivnosti na popravci kvara koje su podrazumijevale značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice . Tokom noći su na lokaciju kvara dopremljene potrebne građevinske mašine, dok su radovi počeli u 06:30 i završeni su u rekordnom roku, iako se realizacija radova odvijala u nepovoljnim vremenskim uslovima zbog jakih udara vjetra i kiše.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da se već u 12 časova uspostavi redovan radni režim i na tom dijelu regionalnog vodovodnog sistema. U saradnji sa lokalnim vodovodnim preduzećima je u toku radova na popravci uspostavljen režim isporuke vode koji je minimizirao uticaj na vodosnabdijevanje građana Tivta i Kotora, dok je do privremene obustave vodosnabdijevanja područja opštine Budve došlo u naselju Seoce", zaključuje se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

rv2
Portal Analitika