Marko Bubanja se više neće boriti za Crnu Goru

Juniori Džudo kluba Akademik osvojili su devet medalja na prvenstvu Crne Gore koje je održano juče u Danilovgradu.
Marko Bubanja se više neće boriti za Crnu Goru
ArenaIzvor

Ujedno, uz četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje, Akademik je proglašen za najbolju ekipu turnira. Prva mjesta su osvojili: Gušić Marko - 73kg, Gardašević Tamara - 63kg, Peković Jovana - 70kg i Milić Kristina +78kg. Kako se navodi u saopštenju iz Džudo kluba Akademik, pored uspješnog prvenstva, ipak pravi zaljubljenici u ovaj borilački sport u Crnoj Gori imaće za čim da žale, jer je Marko Bubanja odlučio da se takmiči za reprezentaciju Austrije. –

 Jedina tužna vijest koju smo upravo dobili jeste da je Crnu Goru napustio Marko Bubanja koji je našoj zemlji donio bronzu sa juniorskog prvenstva Evrope.

U Markovom intervjuu za austrijski portal, on i trener Hubert Roaurer napustili su Crnu Goru zbog problema sa Džudo savezom Crne Gore. Marko je zahvalio Džudo klubu Akademik koji je ispoštovao sve njegove zahtjeve kada je prelazio u naš klub. Takođe, Marko je izrazio zahvalnost našem klubu i istakao da će na svim međunarodnim takmičenjima na kojima Akademik bude učestvovao nastupati za naš klub - navodi se u saopštenju Džudo kluba Akademik.

Portal Analitika