Rukomet

Remi vodi u četvrtfinale

- Problemima nema kraja - golman Marta Batinović nije sa ekipom u Njemačkoj zbog povrede ahilove pete, Ema Ramusović prije tri sedmice operisala je prednje ukrštene ligamente, a situacija nije sjajna po pitanju Đurđine Malović, boli je stopalo desne noge! Trener Budućnosti Dragan Adžić vjeruje da će ih problemi ujediniti.
Remi vodi u četvrtfinale
ArenaIzvor

Gleda pozitivno na današnji, pretposljednji duel glavne runde Lige šampiona sa Turingerom. Bez obzira na neprijatne okolnosti, naše rukometašice u boljoj su poziciji od protivnika. Remi im igra za četvrtfinale, poraz manji od osam golova, uz pretpostavku da će Turinger u posljednjem kolu izgubiti od Meca (ako „plave“ dobiju Vardar neće zavisiti od rezultata iz Francuske) vodi među osam najboljih u ligi šampiona.

VIŠE PAŽNJE NAPADU

- Nije prijatno kada se dešavaju ovakva iskakanja, posebno pred neke bitne mečeve. Ali, nama je ova sezona svakako posvećena rastu djevojaka - kazao je trener Adžić. Slična situacija prošle subote sa FTC-om, uprkos porazu, ujedinila je „plave“, a Adžića ,,natjerala“ čestim rotacijama da drži ritam i egal sa rivalom. - Istina je da smo sa FTCom u jednom momentu na terenu u postavi imali Premović, Laslo, Pletikosić, Pavićević i Konatar koje su znale da odgovore datom momentu.

Bilo je izazovno, otežavajuće, biće i danas sa Turingerom. Sami izostanci remete rad na treninzima, ali vjerujem da će nam dosadašnje iskustvo pomoći u značajnom meču i da ćemo se na šestom gostovanju konačno objediniti i biti na visini zadatka. Sa druge strane, biće ekstremno motivisan protivnik, koji je uspio sa Mecom do 58. minuta da ostane u egalu, što govori o ozbiljnosti, posebno na domaćem terenu. Potpuni oporavak pivota Tanje Brnović olakšao je Adžiću puno toga u defanzivi. Pozitivna reakcija se vidjela u prošlom meču, potrebna je ista energija i za danas.

Naravno, važno je pogađati, posebno iz čistih situacija. - Posvetili smo više pažnje napadu, koji mora biti odgovorniji u smislu poštovanja nekih kretnji. Jako nam je bitno da imamo napad sa malim brojem tehničkih grešaka, jer protivnik igra brzo i što prije završava napad. Sa taktičke strane važno nam je da tokom meča imamo kontrolu ritma, a to se u dobroj mjeri odnosi na kontrolu kretnji, završetka napada i brzog vraćanja.

POSEBNA ENERGIJA

Naše djevojke redom su isticale da znaju da se nose sa pritiskom, a da će u Njemačkoj pokušati da odigraju rasterećeno. Koliko rasterećeno? Pitanje je, s obzirom na to da ih čeka najvažniji duel u ovom dijelu takmičenja. Istina, domaćin je pod većim moranjem - pobjeda ne garantuje plasman u četvrtfinale. - Imamo iskustvo igranja sa njima, dobar dio djevojaka je prošle godine osjetio ovu ekipu, teren i navijače. Same utakmice koje je Turinger odigrao kod kuće govore da igraju sa posebnom energijom. Trener Adžić smatra da je današnji duel Turingeru sa psihološke strane zahtjevniji. - Utakmica je od posebnog značaja, više za njih, nego za nas.

Mi smo završili osnovni cilj, a kroz ovu utakmicu želimo da dobijemo još dvije koje bi nam puno značile. Ono što bi stvarno bilo dobro nakon pet gostovanja, na kojima je bilo padova i slabosti, je da probamo da se podignemo na nivo i odigramo meč sa kojim ćemo u potpunosti biti zadovoljni. Nije do kraja poznat sastav Turingera. Izvjestan je povratak nekih igrača, ali i izostanak španske reprezentativke Makarene. - Ko god bude igrao siguran sam da će dati maksimum. Probaće da iskoriste domaći teren i našu mladost. U potpunosti, čak i u defanzivi, igra Turingera zavisi od najbolje - Ivete Luzumove. Čehinja je najbolji strijelac Lige šampiona (90), igrala je dobro u Podgorici, a Buduć- nost ima za nju rješenje. - Napredovala je u ovoj sezoni, najviše od svih, osjeća se odlično i vođa je. Odnos prema njoj mora biti maksimalno odgovorniji. Vjerujem da ćemo uspjeti da je zadržimo na manjem broju datih golova. Nije zanemarljiv njen učinak u građenju igre. Naš cilj je da je opteretimo u odbrani, kako bi bila manje efikasna u napadu.

Portal Analitika