Fudbal

Treći pokušaj da se sruši lider

Sutjeska je jedina ekipa koja je ove sezone dva puta u prvenstvu savladala Zetu. Taj podatak, uz činjenicu da su Nikšićani ubjedljivi lideri, dovoljan je motiv ,,vukovima“ da pokušaju da budu ekipa koja će nanijeti treći poraz izabranicima Nikole Rakojevića u šampionatu.
Treći pokušaj da se sruši lider
ArenaIzvor

Ne i jedini. Tim Dejana Roganovića je treći na tabeli, ne želi da ispusti mjesto koje vodi u Evropu, a ni pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Budućnost nije zaostatak koji se ne može stići. - Sutjeska ima veliku prednost na vrhu tabele, 99 odsto će biti šampion i to dovoljno govori koliko je kvalitetna. Vjerujem i da zbog svega toga nema razloga da igraju pod pritiskom, odlično su pokriveni u svim linijama tima, imaju najboljeg igrača lige za prošlu godinu (Igor Ivanović, prim. aut)...

 Dosta stvari je na njihovoj strani, ali uglavnom dobro igramo derbije i vjerujem da će tako biti i ovog puta - izjavio je Aldin Adžović. Zeta je proljećnu polusezonu otvorila remijem protiv Budućnosti (1:1), a u srijedu trijumfovala na gostovanju Komu (1:0).

Četiri boda iz dva kola zadovoljila su apetite Dejana Roganovića i njegovih izabranika, iako su žalili za cijelim plijenom u derbiju sa ,,plavima“ na ,,Trešnjici“. - Naše ambicije ne zavise mnogo od toga ko je protivnik jer uvijek idemo na tri boda. Sutjeska dolazi na naš teren, gdje se nije niko naigrao, nadam se da ni lider - za razliku od prvog puta - neće odnijeti cijeli plijen - dodao je vezista Zećana.

U skladu sa željama, ,,vukovi“ će pokušati da nametnu svoju igru i diktiraju tempo utakmice. - Odlučiće detalji, vjerujem u našu korist. Imamo čvrstu odbranu i Sutjeska neće imati mnogo prostora da dođe u šanse. Jesu iskusniji, ali možda baš naša mladost i velika želja mogu da nam donesu pozitivan rezultat. Neophodno je da budemo strpljivi, ali nećemo se braniti jer se ne plašimo nikoga - naglasio je Aldin Adžović.

VAŽNI BODOVI NA STRANI

Znaju Nikšićani da ih ne očekuje u Golubovcima lak zadatak, ali ne idu po bod, a kamoli s bijelom zastavom, već s istom željom i ambicijama kao i pred svaki ovosezonski meč, bez obzira što sada imaju čak 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Ubjedljiva pobjeda nad Petrovcem potvrdila je da se „plavo-bijeli“ vraćaju tamo gdje su stali i da ovog proljeća ništa neće prepuštati slučaju, kako se, možda, moglo naslutiti pošto su u premijernom meču pod Malim brdom izgubili. Da je atmosfera u redovima Sutjeske na zavidnom nivou, potvrdio nam je i kapiten Valdo Giljen. - Zeta je tradicionalno neugodan rival, ali mi smo lideri tabele i treba da opravdamo očekivanja. Želimo pobjedu i ne interesuju nas rezultati naših konkurenata.

Treba da do kraja šampionata izguramo u istom ritmu, da iz meča u meč djelujuemo sve ozbiljnije, u odbrani odgovorniji, a u napadu efikasniji. Nikako ne smijemo zanemariti da je naš današnji domaćin treći na tabeli, kao i da ćemo već narednog vikenda ugostiti četvoroplasiranu Mladost. Dakle, na početku proljeća imamo težak raspored, ali imali smo i jesenas, pa je to bila rekordna polusezona nikšićkih prvotimaca, optimista je golman Sutjeske Vlado Giljen.

Portal Analitika