Crna hronika

Policajci došli poslije tuče

Na suđenje Davoru Zlatičaninu, Gledisu Čekaju i Đorđiju Šunjeviću u podgoričkom Osnovnom sudu nastavljeno je saslušanjem dva policijska službenika u svojstvu svjedoka i pregledom video-zapisa incidenta između optuženih i redara Demokratskog fronta Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića.
Policajci došli poslije tuče
PobjedaIzvor

Ovo je za Pobjedu potvrdio branilac optuženih, advokat Lazar Aković. Verbalni sukob između Zlatičanina, Šunjevića i Čekaja sa jedne i redara DF-a sa druge strane, a potom i tuča desili su se oko 14.30 sati na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice 15. juna prošle godine. Sudski proces vodi sudija Rade Ćetković.

Policijski službenici su pred sudijom Ćetković kazali da nijesu bili očevici tuče jer su na mjesto događaja došli nakon što su Nikezić i Gojković napadnuti, kazao je advokat Aković. Pregledom video-zapisa moglo se vidjeti da su redari DF-a pratili Vračane do njihovog automobila, razmijenjene su uvrede i bilo je obostranog guranja i odgurivanja.

Do fizičkog obračuna došlo je i sat kasnije ispred Kliničkog centra Crne Gore, gdje je Nikezić došao da zatraži medicinsku pomoć zbog povreda nastalih u centru grada. Nakon incidenta su uhapšeni Davor Zlatičanin, Gledis Čekaj i Đorđije Šunjević koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani. Povod za izbijanje sukoba, kako Pobjeda nezvanično saznaje od više očevidaca, bio je kada su redari DF-a Gojković i Nikezić u centru grada dobacivali Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću: „Đe ste, Vračani“. Bilo je i dobacivanja određenih pogrdnih riječi na račun mjesta (Vraka, Albanija) iz kojeg su Zlatičanin, Šunjević i Nikezić prije više od dvije i po decenije došli u Crnu Goru. Aleksandar Šunjević, brat uhapšenog Đorđija Šunjevića, ranije je ustvrdio za Pobjedu da tuča koja se desila nema političku pozadinu.

Šunjević navodi da su on i njegov brat došli iz Albanije 1990. godine, te da još nemaju crnogorsko državljanstvo i pravo da glasaju. - I kad dobijemo crnogorsko državljanstvo onda ćemo moći da glasamo. To napominjem jer neki ljudi hoće da cijeli događaj izdignu na politički nivo. Mi nemamo veze sa politikom, nikom ne pripadamo – naglasio je Aleksandar Šunjević. On je dodao da je njegov brat Đorđije pošao u Klinički centar sa sestrićem i da je tamo opet došlo do incidenta.

Portal Analitika