Fudbal

Real lako s Hetafeom, Ronaldo prešao brojku od 300 golova u ligi

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su Hetafe3:1 u 27. kolu Primere.

Real lako s Hetafeom, Ronaldo prešao brojku od 300 golova u ligi
Portal AnalitikaIzvor

Tim Zinedina Zidana je uspio da se trgne nakon poraza od Espanjola u prošlom kolu i upiše važnu pobjedu za samopouzdanje pred revanš meč protiv Pari Sen Žermena u osmini finala Lige šampiona.

Real je poveo u 24. minutu golom Gareta Bejla. Nakon centaršuta sa desne strane Isko je glavom vratio loptu do Velšanina koji sa 10-ak metara matira golmana gostiju.

Uslijedilo 20 minuta bez uzbuđenja, da bi u finišu poluvremena pogodio Kristijano Ronaldo za miran odlazak na odmor.

On se u posljednjem minutu prvog dijela igre odlično snašao u kaznenom prostoru rivala, prevario svoje čuvare i preciznim udarcem postigao gol za 2:0. To je, ujedno, bio i njegov 300. gol u španskom prvenstvu.

Na početku drugog poluvremena Hetafe je ostao sa desetoricm, pošto je Remi zaradio drugi žuti karton i isključenje. Tada se činilo da će Real bez problema priovesti meč kraju upisati nova tri boda, ali Hetafe je i sa igračem manje stigao do gola. Naćo je skrivio penal u 64. minutu, a siguran sa bijele tačke bio je Portiljo.

Nakon primljenog gola Real je nastavio sa napadima, a sve dileme oko pobjednika je riješio Ronaldo svojim 301. golom u Primeri.

Real se večerašnjom pobjedom barem trenutno primakao vodećem dvojcu, Atletiku na sedam, Barsi na 12 bodova.

Portal Analitika