Politika

SNP i dalje vjeruje u zajedničkog kandidata

U Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) i dalje vjeruju da je zajednički kandidat, najbolje rješenje za opoziciju.
SNP i dalje vjeruje u zajedničkog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, kazao je da će ta partija i dalje sve učiniti da se postigne dogovor. Međutim, ako do dogovora ne dođe, za SNP su otvorene sve opcije.

"SNP je u potpunosti za jedinstvenog nestranačkog kandidata. Ako ne bude došlo do dogovora opozicije mi ćemo staviti to pitanje na naš Glavni odbor i donijeti odluku - da imamo svog kandidata, da ne učestvujemo na izborima ili da podržimo nekog od predloženih kandidata", kazao je Joković za Televiziju Crne Gore.

On ističe da je dugo čekanje na jedinstvenog kandidata loš signal za opozicionu Crnu Goru, jer, kako je dodao, birači očekuju dogovor.

Opozicija je sredinom prošlog mjeseca održala sastanak, na kojem je pokušala da se dogovori o zajedničkom predsjedničkom kandidatu.

Na sastanku je bilo riječi o eventualnoj kandidaturi novinarke Milke Tadić-Mijović koju je predložila tzv građanska opozicija i Andrije Jovićevića koji je želja DF-a.

"Molimo sve lidere opozicionih parlamentarnih partija da smognu snage da nađu rješenje za nestranačkog kandidata. Ako nijesmo mogli da se dogovorimo oko dva imena, zašto ne bi mogli oko trećeg", ocijenio je Joković.

Kandidatura Tadić-Mijović više se neće razmatrati, pošto je ona prije dva dana pozvala lidere partija da njeno ime više ne dovode u vezu sa kandidaturom za predsjedničke izbore i istakla da u proces kandidature nikada nije ni ušla.

Kao jedno od mogućih predloga za zajedničkog kandidata prethodne nedjelje se pominjao nekadašnji predsjednik CANU-a, Momir Đurović.

Predsjednički izbori su zakazani za 15. april, a rok za predaju kandidatura ističe 26. marta.

I dok se čekaju imena iz redova vlasti i opozicije, danas je kandidaturu objavio predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

Podsjetimo, Kandidaturu za predsjednika države Državnoj izbornoj komisiji (DIK) do sada su predali predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP), Hazbija Kalač i privrednik Vasilije Miličković.

Kandidaturu su najavili i profesor Đorđije Blažić koji je već krenuo u kampanju i naučnik Dragan Hajduković.

Portal Analitika