Politika

Đokić izabran za predsjednika Omladine SD-a

Na drugom Kongresu Omladine Socijaldemokrata (SD) Crne Gore, u prisustvu 198 delegata, za novog predsjednika Omladine SD-a izabran je Emil Đokić. Funkciju potpredsjednika u ovom mandatu obavljaće Drago Drobnjak, Sanel Canović i Nikola Zirojević. Za predsjednicu Statutarne komisije izabrana je Alma Feratović, a za članove ove komisije Miloš Marković i Ćazim Velić.
Đokić izabran za predsjednika Omladine SD-a
Portal AnalitikaIzvor

Kongres je, kako je saopšteno iz SD-a, održan u prisustvu brojnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici podmladaka Demokratske partije socijalista i Bošnjačke partije Crne Gore, ali i predstavnik Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Takođe, Kongresu je prisustvovao i predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, potpredsjednici Mićo Orlandić i Damir Šehović, kao i ostali funkcioneri SD-a.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović je istakao da veliki dio partije počiva upravo na mladim ljudima koji za Socijaldemokrate nijesu samo ''izvršioci'', već i ''stvaraoci''. Zahvalivši aktuelnom rukovodstvu mladih na doprinosu i punoj posvećenosti koju su pokazali tokom svog mandata, poručio je omladini da se ne plaši odgovornosti jer je u njihovim umovima i rukama budućnost Crne Gore.

Dosadašnji predsjednik OSD Crne Gore Ahmed Zajmović kazao je da je ponosan na sve što je urađeno u protekle dvije godine, "te da je činjenica da su Socijaldemokrate respektabilan politički subjekt u Crnoj Gori, a Omladina Socijaldemokrata organizacija kojoj bi svaka politička partija pozavidjela." Poželjevši uspjeh novom rukovodstvu, istakao je i da je ponosan na snažnu organizaciju mladih i novu generaciju ljudi koja će je voditi u narednom periodu.

Novoizabrani predsjednik Omladine Socijaldemokrata Emil Đokić zahvalio je na podršci i na prilici da zajedno sa mladim Socijaldemokratama nastavi da ispisuje, kako je rekao, nove stranice odvažne, složne i drugarske priče.

„Mi smo one snove koje smo sanjali od dana našeg I Kongresa, itekako ostvarili jer smo u njih čvrsto vjerovali. Sa ljudima koji čine Omladinu Socijaldemokrata vjerujem da nijednog trenutka neću posumnjati da je ijedan cilj teško dostižan, nit ijedan san neostvarljiv. Naša mladost, energija i elan pokretačka su snaga Socijaldemokrata, bili smo i bićemo važan dio svih budućih uspjeha naše partije. Uvjeren sam da će nas naše posvećeno i predano zalaganje, energija i dosljedna politika po kakvoj se samo Socijaldemokrate prepoznaju, dovesti do uspjeha kakav istinski zaslužujemo“ – poručio je Đokić.

U okviru Radnog dijela Kongresa jednoglasno su usvojeni i Statut i Program Omladine Socijaldemokrata.

Portal Analitika