Abiznis

Glavnom gradu nagrada ”Stvaratelji za stoljeća”

Glavni grad Podgorica dobitnik je nagrade ”Stvaratelji za stoljeća” koja je dodijeljena u Dubrovniku u okviru Regionalnog samita 300 najboljih preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz podgoričkog Biroa Grada.
Glavnom gradu nagrada ”Stvaratelji za stoljeća”
MinaIzvor

Tu nagradu, koja se dodjeljuje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi, Glavni grad dobio je za uspostavljanje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici. Priznanje je u ime Grada primio šef tog Biroa, Vladimir Rajčić.

Glavni grad je nagradu osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke i Srbije.

Kako je saopšteno, odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz osam zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

U periodu od 2014. do 2016. godine Nagrade i Priznanja "Stvaratelji za stoljeća" dodijeljene su na posebnim svečanostima u martu u protekle tri godine u Dubrovniku.

Paralelno sa svečanostima Projekta "Stvaratelji za stoljeća održavan je Regionalni samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih".

Među dosadašnjim laureatima nalaze se najveći i najugledniji preduzetnici iz devet zemalja: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija.

Portal Analitika