Fudbal

Štilet karijeru nastavlja u Švajcarskoj

Mladi Luka Štilet je prve  fudbalske korake napravio braneći boje tivatskog Arsenala, da bi ga onda put kao i većinu dječaka iz Tivta odveo u Radanoviće –  u Grbalj, a odatle je prešao u novosadsku Vojvodinu. Kao standardni prvotimac za omladinsku ekipu „lala“ tri godine igrao je u ligi Srbije.
Štilet karijeru nastavlja u Švajcarskoj
Radio TivatIzvor

– Naravno da mi je velika želja bila da obučem dres prvog tima renomiranog kluba kakav je Vojvodina i sve je zaista izgledalo da će biti tako . Ljudi u Vojvodini bili su zadovoljni sa mnom, ali ubrzo sam dobio ponudu iz Švajcarske koju nisam mogao odbiti. Na poziv mog menadžera Saura Katelania otišao sam na probu u Švajcarsku tačnije u Lozanu – priča nam 20-ogodišnji štoper.

U Švajcarskoj se ovaj stameni 190 cm visoki štoper odlično snašao, pa je ubrzo po dolasku potpisao i prvi ugovor.

– Zaista mi je drago da sam zadovoljio kriterijume i potpisao za početak stipendijski ugovor, kakav obično Švajcarci prvo i potpisuju sa mladim igračima.  Nisam se ni u jednom trenutku dvoumio kad mi je takav ugovor ponuđen jer vjerujem u svoj kvalitet. Napornim radom  mislim da bih već u junu trebao, kako u klubu najavljuju potpisati i profesionalni ugovor – poručio je Luka Štilet, uz napomenu da je zahvalan ljudim iz Novog Sada koji su mu izašli u susret. Kao i svom menadžeru Sauru Katelaniju, inače predsjedniku italijanskog Varezea.

– Ne želim da se namećem preko novina, već samo na terenu. U Vojvodini sam bio standardan i iskreno mi je žao što me niko iz saveza nije kontaktirao. Tu sam, stojim na raspolaganju, moj san je dres sa državnim grbom. Iskreno, očekujem poziv Mojaša Radonjića, a dalje je sve na meni.

 

Portal Analitika