Abiznis

Orlandić: Postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta sa Njemačkom

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić razgovarao je sa predstavnicima Luftansa grupe o mogućnostima uspostavljanja novih linija ka Crnoj Gori. Na sastanku u Podgorici razmatrane su opcije i prostor za nove rute sa njemačkog tržišta koje bi obavljale aviokompanije koje posluju u okviru Luftansa grupe.
Orlandić: Postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta sa Njemačkom
Portal AnalitikaIzvor

Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore a.d. „Crna Gora je povezana sa četiri njemačka grada a prošle godine je na tim linijama prevezeno oko 100 hiljada putnika. To je svakako pokazatelj da postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta. Aerodromi Crne Gore su spremni za svaku vrstu saradnje, jer je njemačko tržište izuzetno važno za naš turizam. Takodje, njemački aerodromi su izuzetno povezani sa ostatkom svijeta, pa je otvaranje novih linija značajno i za naše gradjane,“

„Ovaj susret je bio dobra prilika za razgovor o potencijalnim novim rutama. Razgovarali smo o potrebama i mogućnostima produbljivanja postojeće saradnje i siguran sam da prostor postoji“, saopštio je Bernhard Wodl, gen. Menadžer Luftansa grupe za Crnu Goru,BiH,Hrvatsku,Srbiju i Sloveniju nakon susreta.

Austrian Airlines, Eurowings, Brusssels Airlines već saobraćaju ka Crnoj Gori -a to su upravo kompanije koje su dio Lufthansa grupe, nadominantnijeg avioprevoznika u regionu. Trenutno ima flotu od preko 730 aviona , saobraća prema više od 300 destinacija a samo tokom prošle godine prevezli su preko 110 miliona putnika širom svijeta. 

Portal Analitika