Crna hronika

Knežević i Medojević da plate po 1.000 eura

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Nebojša Medojević kažnjeni su sa po 1.000 eura, zbog odbijanja da svjedoče - odlučilo je vijeće podgoričkog Višeg suda.
Knežević i Medojević da plate po 1.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno na način što je Knežević kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura, jer je odbio da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom navoda koje je javno iznio na konferenciji za medije održanoj 31. januara, da je imao ponudu visokopozicioniranog sudije da da 10.000 eura i da mu se poništi kazna.

Drugim rješenjem vanraspravnog krivičnog uvažena je žalba SDT-a, pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno tako što je Medojević takođe kažnjen sa 1.000 eura, zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom navoda koje je objavio na svom Fejbuk profilu, da je “Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu 100.000 eura da mu ne određuje pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6.000.000,00 eura“, a koje je kasnije prenio portal IN4S.

Izrečenu novčanu kaznu Knežević i Mandić su dužni da uplate u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.

Protiv ovih rješenja dozvoljeno je pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema istog, Apelacionom sudu, a preko Višeg suda.

Portal Analitika