Kultura

Prioritet što skorija izgradnja zgrade za potrebe Biblioteke za slijepe

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je tokom današnje posjete Biblioteci za slijepe istakao da Biblioteka svojim programom i godišnjim aktivnostima daje značajan doprinos obogaćivanju bibliotečkih fondova na Brajevom pismu, a time i unapređenju kvaliteta života osoba sa oštećenim vidom.
Prioritet što skorija izgradnja zgrade za potrebe Biblioteke za slijepe
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je tokom posjete Biblioteci razgovarao sa direktorom ove ustanove Božidarom Dendom i predsjednikom savjeta dr Zdravkom Vukčevićem.

Razgovarano je o temama važnim za unapređenje rada Biblioteke za slijepe, pa je u tom smislu istaknuta važnost što skorije izgradnje novog objekta u kojem bi ova ustanova dobila adekvatne uslove za rad i funkcionisanje. Kako je istakao ministar Bogdanović, u ovoj fazi već imaju planiranu lokaciju za izgradnju objekta za potrebe Biblioteke za slijepe i Prirodnjačkog muzeja i u narednom periodu ih očekuje izrada potrebne projektne dokumentacije, kako bi se mogle planirati sljedeće faze.

Direktor Denda je predstavio ministru Bogdanoviću programske aktivnosti Biblioteke i istakao značaj podrške Ministarstva kulture u objavljivanju časopisa za kulturu i umjetnost “Glas” u DAISY formatu.

Bilo je riječi i o potrebama za kadrovsko jačanje ustanove, uzimajući u obzir da u njoj trenutno radi deset zaposlenih.

Nakon sastanka ministar Bogdanović i direktor Denda su obišli štampariju za štampanje knjiga na Brajevom pismu koja je obezbijeđena zahvaljujući donaciji Udruženja slijepih i slabovidih Republike Slovenije.

Portal Analitika