Politika

Budućnost Crne Gore je u EU

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, naglasio je da je budućnost Crne Gore, ali i svih zemalja regiona u EU. Dodao je da je integracioni proces, koji će dovesti do tog cilja, ključ trajne, održive evropske arhitekture i strateški ulog u stabilnost i demokratiju.
Budućnost Crne Gore je u EU
Portal AnalitikaIzvor

On je to poručio danas na brifingu za ambasadore država članica EU. Pored ambasadora, na brifingu je učestvovao i Aivo Orav, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika za sagledavanje evropske perspektive Crne Gore sa posebnim osvrtom na nedavno objavljenu Strategiju za proširenje EU.

Prilika je bila i da se ukaže na značaj posjeta najviših evropskih zvaničnika regionu, predsjednika Evropske komisije Žana-Kloda Junkera, kao i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana.

U tom kontekstu, Darmanović je istakao da Strategija potvrđuje da će se, i pored svih izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

Crnogorski šef diplomatije iskazao je zahvalnost ambasadorima na podršci koju pružaju našoj državi na putu ka članstvu u EU, kako na radnom, tako i na ekspertskom nivou.

Ukazao je na čvrsto opredjeljenje Crne Gore sprovođenju neophodnih reformi na unutrašnjem planu, u cilju ispunjavanja standarda za dobrobit svih građana.

Portal Analitika