Politika

Mandić se vratio u Crnu Goru

Visoki funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, vratio se u Crnu Goru iz Srbije preko graničnog prelaza "Ranče", na Ilinom brdu u Pljevljima, saznaje Portal Analitika
Mandić se vratio u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Mandića je, podsjetimo, jutros s nekoliko funkcionera Nove iz Pljevalja, uhapsila srpska policija zbog ilegalnog prelaska granice te zemlje. 

Policija je protiv njega podnijela rekršajnu prijavu i privela ga sudiji za prekršaje u Prijepolju. On je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Podsjećamo da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković 15. februara prošle godine izdao obavezujuće uputstvo kojim je od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tražio da ne određuje privor Mandiću i Milanu Kneževiću, jer je smatrao da ne postoji opasnost od njihovog bjekstva. VDT se povodom ovog slučaja još uvijek nije oglasilo.

Iz Nove srpske demokratije (NSD) su saopštili da Mandić nigdje nije bježao.

Mandić se, kako tvrde iz NSD, sa delegacijom OO Pljevlja, na čelu s predsjednikom Milanom Lekićem, uputio u selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, “kod simpatizera koji mjesecima insistira da ugosti Mandića”.

- Iako su policijski službenici, koji su ih pratili, znali da je lokalni put kojim su se kretali loše očišćen i veoma opasan, kao i da ukoliko uspiju da se probiju nizbrdo, svakako neće moći da se vrate, nisu upozorili delegaciju NSD-a na nepremostive probleme na koje će naići, rizikujući njihove živote. U pozadini ovog neljudskog akta bila je njima dobro poznata činjenica, da će Andrija Mandić sa saradnicima morati da se vrati drugim putem, kroz teritoriju Srbije, a da mu je zbog procesa “državni udar”, zabranjeno napuštanje Crne Gore. Umjesto da asistiraju svojim građanima u nevolji, oni su potrčali da dojave kolegama iz policije Srbije da zaustave vozilo kojim se Mandić sa saradnicima vraćao, preko Jabuke, u Pljevlja – saopštili su iz NSD.

Portal Analitika