Politika

Mandić nije bježao, išao okolnim putem da posjeti aktiviste

„Andrija Mandić nikada nije bježao, niti će, iz Crne Gore. To je brutalna laž onih čiji se osuđeni predsjedsjednik političkog savjeta krije u Beogradu. Sva podmetanja policije i tužilaštva kojima bi htjeli da ga „istjeraju“ iz Crne Gore, razbiće se u paramparčad, kao i lažna optužnica za državni udar“, saopšteno je iz Nove srpske demokratije. Iz Nove su dodali da je Mandić htio da posjeti aktiviste u udaljene djelove i da je, zbog nevremena, morao okolnim putem da se vrati. Nova je najavila povratak Mandića iz Srbije u Crnu Goru "čim vozilo dođe po njega".
Mandić nije bježao, išao okolnim putem da posjeti aktiviste
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećaju da predsjednik Nove srpske demokratije u momentu kada je saznao da je protiv njega podignuta optužnica bio u Beogradu, i da je istog trenutka avionom doletio u Podgoricu.

„Istina o događaju kojim se insinuira bijeg u Srbiju je sledeća: sinoć je crnogorska policija još jednom demonstrirala spremnost da rizikuje živote svojih građana, samo da bi režimu omogućila sitno manipulisanje činjenicama u dnevnopolitičke svrhe. Predsjednik NSD Andrija Mandić, imao je za juče i danas unaprijed dogovorene partijske aktivnosti u opštini Pljevlja, u okviru kojih je prisustvao i veoma uspješnoj promociji knjige člana političkog savjeta naše stranke, Bojana Strunjaša. Nakon toga je, sa najvišim funkcionerima OO NSD Pljevlja krenuo u seriju planiranih kućnih posjeta. Kao što je uobičajeno, bio je neustavno i nezakonito praćen od strane policije sa “bezbjedne udaljenosti”, ali to je činjenica na koju su funkcioneri Demokratskog fronta navikli i zbog koje se pretjerano ne uzbuđuju. Andrija Mandić i delegacija OO Pljevlja, na čelu sa predsjednikom Milanom Lekićem, uputili su se u udaljeno selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, kod simpatizera koji mjesecima insistira da ugosti svog predsjednika“, piše u saopštenju.

Iako su policijski službenici, koji su ih pratili, znali da je lokalni put kojim su se kretali loše očišćen i veoma opasan, kao i da ukoliko uspiju da se probiju nizbrdo, svakako neće moći da se vrate, nisu upozorili delegaciju NSD-a na nepremostive probleme na koje će naići, rizikujući njihove živote.

„U pozadini ovog neljudskog akta bila je njima dobro poznata činjenica, da će Andrija Mandić sa saradnicima morati da se vrati drugim putem, kroz teritoriju Srbije, a da mu je zbog procesa “Državni udar”, zabranjeno napuštanje Crne Gore. Umjesto da asistiraju svojim građanima u nevolji, oni su potrčali da dojave kolegama iz policije Srbije da zaustave vozilo kojim se Mandić sa saradnicima vraćao, preko Jabuke, u Pljevlja. Ovo je još jedna, u moru sitnih podvala režima, kojima se želi opanjkati Demokratski front i njegovi lideri. Naravno, imaće uspjeha koliko i svi do sad. Mandić će biti u CG čim vozilo koje je poslato kao zamjena za automobil oštećen u nanosima snijega stigne za njega“, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, srpske vlasti su prekršajno kaznile Mandića zbog ilegalnog prelaska granice.

 

 

Portal Analitika