Crna hronika

Zbog ilegalnog prelaska granice policija privela Andriju Mandića

Srpska policija privela je jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića i još nekoliko građana zbog ilegalnog prelaska granice Srbije sa Crnom Gorom, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije. Oni su svi jutros privedeni u prijepoljski sud. Mandić je, kako saznajemo, pušten i odgovaraće prekršajno.
Zbog ilegalnog prelaska granice policija privela Andriju Mandića
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijima, Mandića i još četvoricu građana, je nelegalno prebacio Nenad Cupara koji živi u selu Milakovci u blizini granice sa Srbijom. O nelegalnom prelasku granice je upoznato crnogorsko Tužilaštvo koje će, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, teretiti Mandića za pokušaj bjekstva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Mandić je bio u društvu sa Milanom Lekićem, Blažom Kotlajom i Vojom Pićanom

Kako se sumnja, Cupara je očistio traktorom makadamski put od asvaltnog puta u Boljanićima do svoje kuće i dalje šumski put ka selu Ritošići. Na taj način omogućio je nelegalan prelazak granice, ali ih je policija u tome spriječila. 

Mandiću je, zbog suđenja i optužbi za pokušaj terorizma, oduzet pasoš i ne smije napuštati Crnu Goru.

Podsjećamo da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković 15. februara prošle godine izdao obavezujuće uputstvo kojim je od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tražio da ne određuje privor Mandiću i Milanu Kneževiću, jer je smatrao da ne postoji opasnost od njihovog bjekstva.

 

Portal Analitika