Abiznis

Aerodromi Crne Gore i NTO potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i direktorica NTO Željka Radak Kukavičić potpisali su danas ugovor o strateškom partnerstvu. Saradnja podrazumijeva zajedničke nastupe na međunarodnim sajmovima kao i podršku promociji Crne Gore kao turističke destinacije.
Aerodromi Crne Gore i NTO potpisali ugovor o strateškom partnerstvu
Portal AnalitikaIzvor

Orlandić je kazao da će 2018. godina biti rekordna jer je i prošle godine kroz Aerodrome prošlo 300 000 putnika više. Takođe je rekao da će 2018. godina biti godina investicija u Aerodrome.

"Samo u januaru imali smo 15 hiljada putnika više nego u istom mjesecu 2017. godine. Saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom doprinijeće boljoj promociji Crne Gore na tržištima koja su od ključnog značaja za rast naše zemlje kao turističke destinacije. Imamo sada dosta dobru avio dostupnost, ali konstantno radimo na otvaranju novih ruta ne samo u Evropi", rekao je Orlandić.

Željka Radak Kukavičić je rekla da turizam učestvuje 22 posto u BDP-u države i da su najave za 2018. godinu vrlo dobre. Kao primjer naveli su da je bilo u januaru 15 posto više turista, od čega je samo iz Budimpešte bilo više od 5 000 turista.

"Znamo da promocija u mnogome zavisi od raspoloživog budžeta i u tom smislu jačanje saradnje sa institucijom koja je jedna od najvažnijih karika naše turističke ponude, Aerodromi Crne Gore, putem potpisivanja ovog ugovora o starteškom partnerstvu predstavlja značajan podstrek marketingu destinacije. Vjerujem da ćemo zajednički, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti u tom pravcu i da će Aerodromi Crne Gore kao naš strateški partner, aktivno učestvovati u kreiranju ambijenta, ali i rezultata u turizmu Crne Gore“, navela je Radak Kukavičić.

Orlandić i Radak Kukavičić su posebno naglasili da je promocija Crne Gore na tržištima Zapadne Evrope od ključnog značaja posebno imajući u vidu koliko konkurentna tržišta ulažu u marketing kampanje u tim zemljama.

Ovaj vid saradnje ne samo da podiže budžet za reklamiranje već i za realizaciju programa koji podržavaju aktivnosti marketinga, istraživanja tržišta, stvaranje kvalitetnog sadržaja i efekata, razvoj proizvoda,obrazovanje itd.

Portal Analitika