Abiznis

UCB finansijski partner za drugu fazu hotela Ridžent

 Vlada je juče dala saglasnost firmi ,,PM 1.5“ iz Tivta za ustanovljenje hipoteke na zgradama u izgradnji Baia i Cala i parcelama na kojima se one nalaze u okviru izmjena Državne studije lokacije ,,Arsenal“ Tivat. 
UCB finansijski partner za drugu fazu hotela Ridžent
PobjedaIzvor

DRUGA FAZA

Kako Pobjeda saznaje, Adriatik marinas je okončao pregovore sa Univerzal kapital bankom o kofinansiranja za izgradnju druge faze hotela Ridžent Porto Montenegro.

U pitanju je investicija od 40 miliona eura. Za partnera koji će servisirati ovu fazu investicije izabrana je UCB koja, kako je ocijenjeno, ima veliko iskustvo u finansiranju vrhunskih turističkih projekata. Kako se procjenjuje, realizacija nove faze projekta utvrdiće Porto Montenegro kao najbolju marinu za luksuzne jahte u Evropi i potvrditi Crnoj Gori status rastuće nautičke i destinacije visokog turizma.

Sa druge strane, učešćem u ovom projektu UCB se pozicionira kao banka specijalizovana za servisiranje specificnih načina finansiranja velikih turističkih projekata i kao glavni partner i posrednik u investicijama iz UAE u Crnu Goru, zbog čega je prije godinu, kao prva banka iz regiona, otvorila predstavnistvo u Dubaiju.

Vlada je omogućila uspostavljanje hipoteke u skladu sa članom 8 ugovora o korišćenju morskog dobra između JP za upravljanje morskim i kompanije ,,PM 1.14“. Vlada je usvojila plan privatizacije za 2018, godišnji izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i izvještaj o izgradnji komolaksa Luštica bej. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika