Fudbal

Goleada, tri crvena, tuča - remi Bešiktaša i Fenerbačea

Fudbaleri Bešiktaša i Fenerbahčea igrali su 2:2 u prvom meču polufinala Kupa Turske, koji su obilježili tuča, isključenja i konstantna tenzija na terenu.
Goleada, tri crvena, tuča - remi Bešiktaša i Fenerbačea
Portal AnalitikaIzvor

U spektakularnoj utakmici domaćin je poveo preko Negreda u 14. minutu, na asistenciju Taliske. Samo tri minuta kasnije izjednačio je Soldado, da bi do poluvremena uslijedila brojna uzbuđenja.

Prvo je za domaće Džaner pogodio stativu, pa je Potuk dobio drugi žuti karton za goste zbog guranja protivnika, a u posljednjem minutu poluvremena Bešiktaš nije iskoristio kontru 3 na 1 zbog greške Lensa. Uslijedila je kazna i preokret za Fener, a strijelac je bio Ozberakli u 45+2. minutu.

U želji da što prije izjednači rezultat trener domaćih Guneš od starta drugog poluvremena šalje Babela i Kvarežmu, ali je Portugalac dobio crveni karton poslije samo šest minuta, zbog verbalnog duela sa Souzom.

Kvarežma nije mogao da se pomiri sa tim, pa je nastala opšta gužva na terenu u kojoj je u jednom trenutku čak i udario igrača Fenera Ekidžija.

U nastavku je viđeno još mnogo uzbuđenja - u 77. minutu golman Volkan Demirel isključen zbog drugog žutog, a onda je u 82. Taliska doveo Orlove do zasluženog remija. 

Za domaći tim cijeli meč je odigrao srpski reprezentativac Duško Tošić.

Revanš meč je na programu 17. aprila.

 

Portal Analitika